I Första hjälpen Barnolycksfall går vi igenom scenarion och olyckor som förekommer inom verksamheter som inriktar sig på barn, som exempelvis förskolor och barngrupper. Vi tar upp handgrepp och åtgärder som ett allvarligt skadat barn behöver.
Vi anpassar dessutom utbildningen efter åldern på barnen i verksamheten eftersom barn i olika åldrar drabbas av olika typer av skador. Därför får den personal som arbetar med små barn (1-6 år) samt större barn (6-12) får en fördjupad förståelse för de olyckstillbud som är vanliga hos barn i respektive ålder. Dessutom ser vi även till de specifika behov och risker som finns i just er barngrupp och verksamhet.
Innehåll
Några exempel på vad vi brukar ta upp är:
- Blödningar, sår- och klämskador
- Förbandsteknik
- Att förebygga cirkulationssvikt
- Ögonskador
- Tandskador
- Brännskador
- Förgiftningar
- Astma och allergiska reaktioner
- Diabetes
- Epilepsi och kramper
- Fallolyckor (skador på skalle, nacke och rygg)
Saknar du något innehåll i Första hjälpen Barnolycksfall? Kontakta oss, så löser vi det!
Upplägg och mål
Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Därefter kommer träningsmomenten där deltagarna får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen. Därför kan deltagaren på ett korrekt och effektivt sätt ge första hjälpen vid akuta skador och sjukdomstillstånd efter genomförd utbildning.
Målgrupp
Förskollärare, barnskötare, fritidspersonal, lärare och andra som arbetar med barn.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi anpassar nivån på utbildningen efter era förkunskaper vare sig det innebär grundnivå eller mer avancerad fördjupning.