I kursen Första hjälpen Industri går vi igenom scenarion och olyckor som förekommer inom verksamheter som exempelvis lager, byggarbetsplatser och industrier. Därför har vi tagit fram ett grundläggande innehåll som passar de flesta sammanhang med stora skaderisker och sedan anpassar vi utbildningen efter er specifika verksamhet och de skador som kan uppstå där.
Innehåll
Några exempel på vad vi brukar ta upp är:
- Blödningar, sår- och klämskador
- Förbandsteknik
- Förebygg cirkulationssvikt
- Brännskador
- Förgiftningar
- Kemiska olyckor
- Ögonskador
- Elolycksfall
- Fallolyckor (skador på skalle, nacke och rygg)
- Agera vid trafikolycka
Saknar du något innehåll i kursen? Kontakta oss, så löser vi det!
Upplägg och mål
Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Därefter kommer träningsmomenten där deltagarna får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen. Därför kan deltagaren på ett korrekt och effektivt sätt ge första hjälpen vid akuta skador och sjukdomstillstånd som kan inträffa i verksamheten efter att ha genomfört utbildningen Första hjälpen Industri.
Målgrupp
Medarbetare inom all form av industri, produktion, lager och logistik.
Förkunskaper
Eftersom vi anpassar nivån på kursen Första hjälpen Industri efter era förkunskaper vare sig det innebär grundnivå eller mer avancerad fördjupning krävs inga förkunskaper.